Mézalmácskás® csirkesaláta

Hozzávalók:
(4 személyre)
5 dkg fott csirkemellfilé, 15 dkg trappista sajt, 1 alma , 1 banán, 1 citrom, 15 dkg mézalma, 2 endivia saláta, 5 dkg dióbél, 1dl joghurt, pirospaprika, orölt bors, só

Elkészítés:
A húst és a sajtot felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát kockákra vágjuk. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk. Az almát és a banánt citromlével meglocsoljuk. Az endíviák külso leveleit leszedjük, kemény belsejüket kivágjuk, apróra szeleteljük. Minden hozzávalót tálba teszünk, néhány tört és szárazon pirított dióbelet szórunk bele, és összekeverjük. A szószhoz a joghurtot simára keverjük a paprikával, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük, végül a salátára öntjük, és összekeverjük. Hidegen a pirított dióval meghintve tálaljuk.