Mézalmácskás piskótagombóc csokoládé öntettel

 

Hozzávalók(6 személyre) a piskótához:
6 tojás, 6-6 evokanál cukor és liszt, 1 sütőpor

Töltelékhez:
15 dkg cukor, 3 dl víz, 1 citrom, 1 narancs, 2 fahéj (egész), 10 szem szegfuszeg, 25 dkg mézalmácska®

Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze, és sütőporral. Lazítsuk a tojásfehérjébol vert habbal, majd sütopapírral kibélelt tepsiben 160-170 °C-on süssük meg. A töltelékhez a cukorból és a vízbol fozzünk szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük bele. Jöhet még az egész fahéj és a szegfuszeg is. 5 percig forraljuk, majd szurjük le.
A mézalmácskát cukros, fahéjas vízben fozzük meg.
A kész piskótát vágjuk 3 lapra. Tegyük mély edénybe az elso lapot, locsoljuk meg a sziruppal, és kenjük rá az mézalmapüré felét. Helyezzük rá a következo lapot, locsoljuk meg azt is, kenjük rá a mézalmát, majd az utolsó lapot is tegyük rá, és öntsük le a sziruppal. Tegyük hutobe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A kihult mézalmás piskótából tegyünk gombócokat a tányérokra, és locsoljuk meg csokoládéöntettel.